Categorieën
oppervlaktemeten

m2 berekenen? Gebruik deze handige tool!

Voor m2 berekenen heb je de lengte en de breedte van een oppervlak nodig. Zou het niet handig zijn om de lengte en breedte te meten op een plattegrond? Dat kan hier op oppervlaktemeten.nl. Je weet na het meten direct wat de oppervlakte van een ruimte is, want m2 berekenen doet de slimme meettool zelf.

m2 berekenen vanaf plattegrond

m2 berekenen plattegrondStond je nieuwe huis op huizensite Funda, dan heb je waarschijnlijk ook een plattegrond! De meeste makelaars verstrekken die naast de foto’s. Het kan ook zijn dat je bouwtekeningen hebt van je nieuwe huis. Het maakt niet uit. Voer een url in of upload een plattegrond. Met de meettool van oppervlaktemeten.nl kun je dan eenvoudig m2 berekenen.

Vloer leggen? Zo weet je hoeveel je moet kopen

Als de tool berekend heeft hoeveel vierkante meter de vloer van je woonkamer, slaapkamer, gang, toilet of iets dergelijks is, weet je hoeveel laminaat, vloerbedekking, pvc of hout je nodig hebt voor die fijne vloer die je in gedachten hebt.

Reken circa 10 procent extra voor snijverlies. Het percentage snijverlies of ook wel zaagverlies, hangt af van het materiaal dat je wilt gebruiken. Ook de vorm van de ruimte speelt mee. Zitten er veel hoekjes in, dan zal het snijverlies meer zijn dan bij een rechter oppervlak.

Meten op locatie overbodig

Het kan ook zijn dat je wilt weten of de meubels van je keuze wel passen. Is die bank niet te groot? Of die kast niet te lang? Ook dan is het handig om de oppervlakte te meten en gelijk te berekenen.

Zelf meten op locatie is met deze superhandige meettool overbodig. Dus wil je snel het aantal m2 berekenen van een ruimte, zonder zelf te hoeven rekenen, begin dan hier. Met een paar muisklikken op de plattegrond weet je waar je aan toe bent.

Start je meting