Categorieƫn
oppervlaktemeten

Oppervlakte berekenen online

Bereken hier online hoe groot de oppervlakte is van je woonkamer, slaapkamer, badkamer, zolder of welke andere ruimte dan ook. Handig om te weten als je bijvoorbeeld laminaat wilt leggen, vloerbedekking, pvc, of een houten vloer. Oppervlakte berekenen online is ook makkelijk als je wilt weten of je favoriete bank of kast wel in je woonkamer past.

Hoe bereken je een oppervlakte?

Om een oppervlakte te berekenen meet je altijd eerst de breedte en de lengte van een ruimte op. Met die getallen bereken je de oppervlakte. De oppervlakte berekenen van een rechthoekige ruimte is natuurlijk het makkelijkst. Je vermenigvuldigt dan de breedte van de ruimte met de lengte.

De oppervlakte berekenen gaat dan als volgt:

Rekenvoorbeeld van een kamer die 6 meter breed is en een lengte van 3 meter heeft:

De som is dan: 6 meter x 3 meter = 18 m2 (vierkante meter)

Natuurlijk bestaat een ruimte niet altijd uit hele meters en dan is de rekensom wat lastiger.

Rekenvoorbeeld van een ruimte die 5 meter en 45 centimeter breed is en 4 meter en 10 centimeter lang.

Dan is de som: 5,45 meter x 4,10 meter = 22,345 m2 (vierkante meter)

Oppervlakte berekenen online met plattegrond

oppervlakte metenHeeft je woon-of slaapkamer bijvoorbeeld een L-vorm, dan moet je nog meer uit de kast halen om de oppervlakte te berekenen. Maar gelukkig is dit met de meettool van oppervlaktemeten.nl een eitje. Heb je een bouwtekening of een plattegrond via Funda van je nieuwe woning? Je kunt de plattegrond uploaden of de url invoeren. Het meten kan beginnen! (En je hoeft niet op je knieƫn met een rolmaat in de weer.)

Na enkele muisklikken rolt de oppervlakte van de door jou gemeten ruimte eruit. Oppervlakte berekenen online was nog nooit zo eenvoudig.

 

Oppervlakte berekend? Let op snijverlies

Let erop dat je bij het kopen van vloerdelen van pvc, hout, laminaat en dergelijke rekening moet houden met snijverlies. Snijverlies, ook wel zaagverlies genoemd, ontstaat als er net nog een randje van een plank of tegel af moet, dat nergens anders meer past. Of als er iets breekt of verkeerd gesneden is. Koop daarom 10 procent extra vloerdelen dan de oppervlakte die je berekend hebt. 10 procent extra is doorgaans voldoende om het snijverlies op te vangen. Dan hoef je niet terug naar de bouwmarkt.

Begin direct met meten.